Як правильно вибрати матрац на ліжко

07.11.2022 356 0.0 0
Як правильно вибрати матрац на ліжко
Комфортний сон та гарне самопочуття здатний забезпечити лише якісний ортопедичний матрац. Такий виріб підтримуватиме хребет в анатомічно правильному положенні та сприятиме максимальному розслабленню м'язів. Однак далеко не всі покупці знають, як правильно вибрати спальний аксесуар, і припускаються поширених помилок. Наше завдання — максимально просто і доступно розповісти про основні критерії, на які слід звертати увагу. Використовуючи наші поради, ви зможете переглянути матраци на ліжко на Matroluxe.com та вибрати відповідну модель.
 

Основні відмінності матраців на ліжко

На сучасному ринку ортопедичних аксесуарів представлений широкий асортимент товарів, які відрізняються за:
  • розмірами;
  • висотою;
  • жорсткістю;
  • внутрішнім наповненням;
  • наявністю пружинного блоку;
  • обмеженням максимальної ваги;
  • ціною.
Виробники пропонують вироби у всіх популярних розмірах, які відповідають габаритам односпальних, двопільних та двоспальних ліжок. Також сьогодні є можливість замовити виріб у нестандартних розмірах. Для цього необхідно виміряти основу під матрац і передати ці дані виробнику.

Товщина матраца залежить від кількості та типу наповнювачів, які використовуються для виготовлення. Безпружинні моделі виготовляються висотою від 16 до 25 см. У свою чергу, пружинні — 15-35 см, з яких 14 може займати сам пружинний блок.

Також усі вироби відрізняються за максимально допустимим навантаженням на одне спальне місце. Цей параметр слід порівняти з власною вагою. Якщо маса тіла сплячого виходить за межі припустимого навантаження, виріб дуже швидко прийде в несправність. Його поверхня стане нерівною, бугристою та не комфортною.
 

Пружинний чи безпружинний матрац вибрати

Всі існуючі на сьогоднішній день моделі діляться на два основні різновиди — пружинні та безпружинні. Відмінність між ними полягає у наявності/відсутності пружинного блоку. При цьому обидва варіанти володіють ортопедичними та анатомічними властивостями. Просто в першому випадку вони досягаються більше за рахунок пружин, а в другому завдяки варіативності внутрішнього наповнення.

Які пружинні системи можуть використовуватися:
  1. Pocket Spring. Це блок незалежних пружин. Його головна особливість вказана у самій назві — «pocket» або «мішок». Кожна пружина знаходиться в окремому мішечку та автономно сприймає навантаження. Завдяки цьому матрац набуває точкової еластичності та сприяє правильному розташуванню хребта.
  2. Bonnel. Це сталеві п'ятивиткові пружини, які скріплені між собою дротом та жорсткою сталевою рамою по периметру. Бонель відрізняється підвищеною зносостійкістю. Такі матраци витримують інтенсивні навантаження і володіють тривалим терміном експлуатації.
Безпружинні моделі не мають в основі металевих елементів. Їхню роль виконують натуральні та штучні наповнювачі, особливим чином скомбіновані між собою. Безпружинний матрац на ліжко покупці обирають через його надійність, безшумність і комфортність.
$IMAGE2$

Як визначити рівень жорсткості

Вибір відповідної жорсткості залежить від вашої ваги, віку, фізіологічних особливостей та стану здоров'я.

Усього виділяють п'ять рівнів жорсткості матраців:
  • м'який;
  • помірно-м'який;
  • середньо-жорсткий;
  • помірно-жорсткий;
  • жорсткий.
Жорсткість виробу залежить від використаних у ньому наповнювачів. У більш пружних моделях обов'язково присутня кокосова койра або термоповсть. У м'яких та помірно м'яких можуть використовуватися латекс та піна пам'яті. У середньо-жорсткі матраци часто додають пружний пінополіуретан.

Також вироби можуть мати різносторонню жорсткість. Одна сторона зазвичай м'якша, а друга жорсткіша. Такий варіант підійде для людей, які віддають перевагу різній жорсткості сторін залежно від пори року або настрою.

Загалом, м'які та помірно-м'які моделі призначаються для літніх та худорлявих людей. Спати на твердій основі їм буде вкрай незручно. Також це може призвести до болів у спині, шиї, плечах та головних болів. М'яка постіль не чинить зворотного тиску на тіло, тому таких проблем не виникне.

Активним, енергійним, а також гладким людям рекомендується спати на твердому матраці. Він не провалюватиметься від навантаження і забезпечуватиме правильну підтримку хребта.
 

Найпопулярніші види наповнювачів та їхні властивості

Комфортабельність, рівень жорсткості та зносостійкість виробів безпосередньо залежить від внутрішнього наповнення.

Найчастіше у виробництві використовуються такі види наповнювачів:
  • кокосова койра;
  • натуральний латекс;
  • пінополіуретан;
  • термоповсть;
  • піна пам'яті та ін.
Кокосова койра відноситься до екологічно чистих матеріалів. Плити кокосу виготовляються з натуральних волокон. Наповнювач відрізняється пружністю, жорсткістю та має щільну структуру. Матраци з кокосом володіють ортопедичним ефектом.

Натуральний латекс відрізняється м'якістю та еластичністю. Це один із найкомфортніших наповнювачів. Для його виготовлення використовують молочний сік тропічної гевеї, який не приходиться до смаку пиловим кліщам та іншим мікроорганізмам.

Пінополіуретан має повітропроникну структуру і добре тримає форму. Термоповсть підвищує пружність поверхні, а Memory Foam її пом'якшує і позитивно впливає на суглоби.

Вирішивши купити матрац для ліжка, переходьте на сайт Matroluxe та вибирайте відповідну модель. Компанія здійснює доставку по всій Україні.
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/lifekhacker

Теги:вибір матраца, види матраців, пружинний матрац, матрац на ліжко, безпружинний матрац

Комментарии
avatar
Читайте также: