Переваги IP-камер перед аналоговими опонентами

26.09.2022 278 0.0 0
Переваги IP-камер перед аналоговими опонентами
Коли користувачі вибирають камери відеоспостереження для комерційного або житлового об'єкта, перед ними постає вибір аналогові або IP-камери відеоспостереження. Кожен із видів обладнання має свої переваги та недоліки, але більш ефективними та надійними є мережеві камери, які представлені у широкому асортименті: https://control.ua/kamery-videonablyudeniya/ip-kamery/. Розглянемо переваги IP-камер перед аналоговими моделями.
 

10 відмінностей між IP та аналоговими камерами

1. Відсутність черезрядкової розгортки

Аналогові камери працюють у форматі черезрядкової розгортки, а мережевих камерах відеоспостереження використовується режим прогресивного сканування. Це дає можливість здійснювати фіксацію зображення об'єктів, що рухаються у високій роздільній здатності.

2. Використання технології РОЕ

Технологія РоЕ дає можливість підвищити надійність системи та зменшити витрати. Цьому сприяє те, що у користувача з'являється можливість використовувати лише один кабель «кручена пара» для передачі інформації та живлення пристрою.

3. Роздільна здатність камери спостереження

Камери аналогового типу обмежені за форматами. А IP-камери відеоспостереження не обмежені щодо дозволу. Це дає можливість користувачеві розглядати навіть незначні деталі в кадрі, покриваючи великі зони перегляду.

4. Інтелектуальні можливості

Камери відеоспостереження мережевого типу мають інтелектуальні алгоритми, мають систему обробки сигналів тривоги, датчик тривоги і т.д. Це робить систему відеоспостереження максимально ефективною у плані роботи.

5. Можливість керування поворотними камерами

В аналогових камерах для керування поворотною камерою потрібен додатковий кабель. У камерах відеоспостереження всі дані передаються через один кабель, по якому виконується передача відеопотоку.
6. Вбудована передача звуку

Передача звукового потоку аналогових камерах спостереження здійснюється через спеціально призначений канал. У мережних камерах спостереження звук обробляється безпосередньо всередині камери та синхронізуються із записом відео.

7. Захист відео від злому

В аналогових камерах спостереження встановлено слабкий захист від злому. В IP-камері передача даних здійснюється за зашифровані канали, що гарантує захист від несанкціонованого втручання. Якщо необхідно, може бути ідентифікація підключеного пристрою.

8. Гнучкість інфраструктури

Аналоговий відеопотік відбувається через спеціальний коаксіальний кабель. Через це якість зображення значно погіршується зі збільшенням відстані. В IP-камері передача проводиться через пару, що мінімізує втрату якості.

9. Оцифрування зображень

В аналоговій камері сенсор генерує сигнал, після чого він оцифровується в конвекторі та перетворювачі, після чого знижується якість. А в цифрових камерах відеоспостереження конвертація відбувається лише один раз, без додаткових перетворень.

10. Вартість обладнання

Мережеві пристрої забезпечують як менші початкові витрати, так і витрати при експлуатації. Це особливо актуально, якщо говорити про масштабні системи.

З огляду на все це стає очевидним той факт, що IP-камери відеоспостереження є максимально ефективним і надійним рішенням.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/lifekhacker

Теги:камери відеоспостереження, IP та аналогові камери, IP-камери

Комментарии
avatar
Читайте также: