Як завжди залишатися здоровим: лікарі, яких слід відвідувати дорослим регулярно

31.07.2022 273 0.0 0
Як завжди залишатися здоровим: лікарі, яких слід відвідувати дорослим регулярно

Сучасна медицина базується не лише на лікуванні захворювань, а й на запобіганні недуг. Профілактичний огляд – це основа довголіття. Для того, щоб звернутися до фахівця, не потрібно витрачати багато часу і стояти в чергах. Цю проблему вирішив cервіс likari, де звернення до лікаря доступне кожному. Тут можна знайти спеціаліста у своєму місті й записатися на пройом.

Регулярність = здоров'я

Існує кілька фахівців, відвідувати яких потрібно раз на півроку для діагностики та профілактики захворювань. Контакти найкращих вам допоможе знайти сторінка https://likari.net.ua/doctors, яка працює цілодобово. Одразу ж можна й записатися на консультацію.

  1. Гінеколог

Для кожної жінки здорова репродуктивна система – крок до зачаття дитини, тому варто звернути увагу на частоту відвідування фахівця цього профілю. На прийомі лікар, окрім візуального огляду, візьме необхідні аналізи, за результатами яких можна виключити появи патогенної мікрофлори та запобігти розвитку пухлинного процесу.

  1. Стоматолог

Порожнина рота населена великою кількістю бактерій, які руйнують здорову емаль зубів. Що раніше вдасться відвідати лікаря, то більше шансів на збереження зуба. Крім лікування необхідно проходити чистку в кабінеті стоматолога, вона знижує розвиток карієсу.

Це усі лікарі?

Крім вищезгаданих фахівців для профілактики захворювань необхідно звертатися за консультацією та до інших лікарів. Ось основний список лікарів для щорічного скринінгу:

  • Терапевт.
  • Офтальмолог.
  • Кардіолог.
  • Уролог.
  • Проктолог.

Терапевт чи сімейний лікар – перший лікар, до кого вам слід прийти перед діагностикою організму. Адже він повинен провести первинну діагностику та визначити скарги пацієнта. Лікар також призначить список необхідних лабораторних та інструментальних досліджень для виключення відповідних патологій. За результатами обстеження терапевт може видати направлення обов'язкового відвідування того чи іншого фахівця.

Як завжди залишатися здоровим: лікарі, яких слід відвідувати дорослим

Наприклад, якщо проблеми з зором, терапевт направить вас до офтальмолога. Більшість людей мають проблеми із зором, але навіть не здогадуються про це. Йдеться не лише про короткозорість чи далекозорість, а й про більш небезпечні захворювання. Тому навіть за відсутності скарг відвідування офтальмолога є обов'язковим щорічно. Якщо має місце ранньо встановлений діагноз, необхідно відвідувати фахівця частіше. Варто пам'ятати, що після сорока лікар повинен обов'язково призначити процедуру вимірювання внутрішньоочного тиску для того, щоб попередити глаукому, що веде до повної сліпоти.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/lifekhacker

Теги:лікування, Медицина, лікарі

Комментарии
avatar
Читайте также: