Секрети приготування анчоусів

28.01.2021 374 0.0 0
Секрети приготування анчоусів

Анчоус — маленька рибка, але ж яка смачна! Та дуже корисна: містить вітаміни А, С, Е, К, PP та D. А якщо вона виловлена у Чорному морі, заморожена одразу після вилову та доставлена простісінько до вашого столу — встояти просто неможливо. Звичайно ж, щоб сповна насолодитися смаком анчоусів, потрібно їх правильно приготувати. Сьогодні ми розкажемо вам, як це зробити. 

Корисна порада: якщо готувати вже зовсім лінь, можна просто замовити їжу Львів. У нашому місті вже давно готують та доставляють смачні чорноморські анчоуси. А ще — рибні бургери та багато іншого.

Як готують анчоуси?

Анчоус — дуже універсальна риба, яку можна приготувати різноманітними способами. До прикладу:

  • Посмажити в клярі — анчоус чудово смакує з хрусткою скоринкою з панірувальних сухарів. Щоб приготувати таку страву, вам знадобиться достатня кількість олії (важливо, щоб вона покривала рибу повністю), панірувальні сухарі або мука, яйце. Просто та смачно.
  • Посмажити на сковорідці — без муки, сухарів та яєць. Достатньо лише додати трохи солі та перцю. Отримуємо чудовий перекус до улюбленого напою.
  • Зварити, запекти або посмажити, а потім — додати в салат. Дуже популярна страва не лише в Україні, а й за кордоном — це Цезар з анчоусами.

Також підсмажені до золотистої скоринки анчоуси подають на чорному хлібі: такі бутерброди стануть чудовою закускою для гостей. Особливо, якщо хліб теж трошки підсмажити.  Рідше, анчоуси додають в піцу. Але, зазвичай, там використовується не свіжа риба, а консерви — філе або шматочки анчоуса. Теж смакує дуже добре. Найкращі спеції до анчоусів — різноманітні трави, а також різні види перцю (чорний, червоний, білий або суміш всіх). Вони підкреслюють смак риби, але не забирають увесь акцент на себе.

Секрети приготування анчоусів

ТОП страв з анчоусами

А тепер поговоримо про страви, які досить важко приготувати самостійно, але можна скуштувати в кафе та ресторанах. Ось наш особистий рейтинг:

  • Сирний крем-суп з хрустким анчоусом. Готується на рибному бульйоні. Чудова перша страва для обіду вдома чи в офісі.
  • Картопляний салат з чорноморським анчоусом. В нього додається слабосолена риба, яка по-особливому підкреслює смак. Ситно, але збалансовано.
  • Анчоуси по домашньому — смачна рибка в маринаді з олій різних видів. Доповнить смак основної страви та стане незамінною закускою на святковому столі.

Анчоуси прекрасні у будь-якому вигляді. Тож якщо ви досі не пробували їх — настав саме час. Готуйте самостійно чи замовляйте доставку: буде смачно! 

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/lifekhacker

Теги:анчоуси, готування, кулінарія

Комментарии
avatar
Читайте также: