Переваги та вибір надувного гребного човна для риболовлі

26.06.2022 402 0.0 0
Переваги та вибір надувного гребного човна для риболовлі
Риболовля - один з найпопулярніших видів хоббі серед наших співвітчизників. Причому вона більше популярна саме у міських жителів, оскільки дозволяє відносно за невеликі гроші, не від'їжджаючи сильно далеко, повністю зануритися в зовсім інший світ і атмосферу, побути в тиші і відволіктися від буденної метушні.
    
Рибалити на березі не дуже зручно і цікаво. Багато залежить від водойми. Але, як показує практика, набагато ефективніше і результативнее рибалити посередині водойми, або відпливши трохи далі. Логічно, що для цього потрібно човен гребний для риболовлі купити. Його можна орендувати, але це не завжди можливо і досить невигідно, якщо регулярно їздити на риболовлю. Можна придбати човен і брати його з собою. Проблема в тому, що класичний човен має досить солідні габарити і його треба десь зберігати, а також перевозити на авто. Набагато зручніше використати надувний човен для риболовлі. Найпростіший варіант - грібний човен без мотора. Він дешевше, легше і по габаритах невеликий. 

Переваги гребного човна для риболовлі

Головний плюс полягає в тому, що такий човен не в надутому виді займає мінімум простору. Якби був мотор, він важив би набагато більше. Це також було б набагато дорожче і були б потрібні додаткові витрати на паливо. Згодом, якщо параметри човна дозволяють, можна буде і на нього встановити мотор, але це за бажанням. Але більшість рибалок, які не женуться за якимось величезними уловами і не забираються на десятки кілометрів, використовують стандартний гребний варіант. Такий човен легко і зручно перевозити на автомобілі на задньому сидінні або у багажнику. На додаток потрібно мати лише насос, який за умовчанням є з собою у будь-якого автомобіліста. Або насос йде в комплекті з човном.
Переваги та вибір надувного грібного човна для риболовлі

Як вибрати гребний надувний човен для риболовлі

Важливо підійти до вибору серйозно і відповідально. Не варто робити акцент на тому, щоб максимально заощадити. Човен має бути якісним, безпечним, довговічним, пристосованим для навантажень, які на нього випадатимуть в процесі експлуатації. Ключовими параметрами є:
  • Розмір. Це ширина, довжина, висота бортів.
  • Місткість. Такі човни можуть вмістити від 1 до декількох чоловік. 
  • Жорсткість основи. Дуже важливий параметр. Щоб ноги не провалювалися під тяжкістю ваги, треба, щоб основа була жорсткою і стійкою. 
  • Ціна. Якісний човен не може коштувати копійки. 
Також обов'язково враховується виробник. Це можуть бути американські, європейські бренди, Китай і не тільки. Головне, щоб компанія була перевірена і в якості її продукції не було сумнівів.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/lifekhacker

Теги:гребний човен, риболовля, надувний човен

Комментарии
avatar
Читайте также: