Що таке імплантація зубів і як проводять процедуру стоматологи

28.03.2021 420 0.0 0
Що таке імплантація зубів і як проводять процедуру стоматологи

Сьогодні найпопулярнішою стоматологічною процедурою є імплантація зубів, бо людина отримує красиву і здорову усмішку після кількох маніпуляцій стоматолога. Підходить для тих людей, чиї зуби втрачені в результаті видалення або хвороби.

Переваги процедури

Імплантація зубів користується підвищеним попитом, оскільки:

  1. Можна повністю замінити всі зуби або тільки окремі.
  2. Не потрібне обточування сусідніх зубів.
  3. Можливість вибору імплантів.
  4. Кілька способів кріплення.
  5. Штучні зуби за властивостями не відрізняються від натуральних.

Людина, яка вирішила поставити імпланти, на все життя набуває білосніжну усмішку. Сама процедура робиться під місцевою анестезією або під наркозом, якщо має бути тривала робота. Догляд за штучними зубами такий же, як і за справжніми: чистка, ополіскування, регулярний огляд у стоматолога.

Правильне вкладення коштів

Вартість імплантації зубів залежить від ступеня складності робіт і застосовуваного матеріалу. Середня ціна в професійних клініках не може бути низькою, але важливо розуміти, що це вклад у власне здоров'я. Естетично ротова порожнина виглядає більш акуратною, зникає запах з рота, усмішка стає привабливою. За допомогою знімного або імплантованого протеза легко пережувати будь-яку їжу, ніякого дискомфорту при цьому не відчувається. Якщо раптом виходить так, що імплант пошкодився, то лікарі легко замінять його на новий, не зачіпаючи при цьому кореневу частину. Відрізнити штучні зуби від справжніх важко навіть фахівцеві, оточуючі не зможуть цього зробити тим більше.

Кому підходить процедура?

Імплантація зубів є універсальним рішенням для абсолютної більшості людей. Ті, у кого відсутній цілий нижній або верхній ряд, можуть вибрати спосіб з протезами. Якщо потрібно поставити тільки один або кілька зубів, то кожен зубний протез імплантується окремо. Кожен майбутній зуб виготовляється індивідуально, з урахуванням будови рота, тому людина не відчуває дискомфорту під час жування.

Що таке імплантація зубів і як проводять процедуру стоматологи

До абсолютних протипоказань відносяться:

  • захворювання крові;
  • хвороби порожнини рота;
  • всі види діабету;
  • туберкульоз;
  • порушення в кістковій системі;
  • алергія на окремі компоненти;
  • СНІД та інші хвороби імунної системи;
  • психічні хвороби;
  • пухлини.

Грамотний лікар повинен спочатку провести анамнез всіх захворювань, призначити додаткові обстеження, і тільки потім приступати до процедури імплантації зубів.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/lifekhacker

Теги:стоматолог, Імплантація, зуби

Комментарии
avatar
Читайте также: