Вік здоров’ю не завада: як чудово почуватиcя у віці від 50 років

22.03.2023 386 0.0 0
Вік здоров’ю не завада: як чудово почуватиcя у віці від 50 років
Турбота про здоров’я — дуже важлива задача в будь-якому віці. Втім чим дорослішою є людина, тим більше проблем може виникати. Організм після 50 років стає більш вразливим до різних хвороб, тож потребує більш свідомого підходу та плану дій. Саме тому ми підготували декілька порад, які дозволяють максимально продумати як стежити за здоров’ям після 50 років.
 

Не ігноруйте медичні обстеження

Регулярні медичні обстеження дозволяють вчасно виявити будь-які проблеми зі здоров’ям, що дозволяє на ранніх етапах попередити різні серйозні наслідки. Загалом рекомендується один-два рази на рік проходити медичні обстеження, які передбачають не лише консультацію у терапевта, але й вимірювання артеріального тиску, рівня глюкози та холестерину в крові. За наявності різних хронічних захворювань варто регулярно відвідувати «вузьких спеціалістів» та проходити додаткові обстеження. Зокрема, жінкам треба проходити мамографію раз на рік.
 

Правильне харчування

Важливо дотримуватись правильного харчування в будь-якому віці. Саме тому слід вживати велику кількість фруктів та овочів, здорових білків та жирів. Натомість слід уникати великої кількості цукру та насичених жирів. Додайте до раціону зернові та молочнокислі продукти. З-поміж методів приготування страв варто обирати тушкування, приготування на пару або ж запікання в духовці. Натомість від вживання смажених страв варто відмовитись.
 

Дотримуйтесь здорового способу життя

Шкідливі звички негативно впливають на здоров’я. Саме тому варто відмовитись від вживання алкоголю та тютюнокуріння. Треба щодня ходити на прогулянки, перебуваючи на свіжому повітрі не менше 30-60 хвилин.

Також слід обрати для себе той вид активності, який більше до душі. Наприклад, катання на велосипеді, плавання, йогу тощо. Регулярні фізичні вправи позитивно впливають на загальний стан здоров’я та дозволяють підтримувати його в тонусі.

Не варто оминати увагою вживання спеціальних вітамінних комплексів 50+. В них зазвичай підібрані всі вітаміни та мінерали, які необхідні для підтримки здоров’я організму.
Вік здоров’ю не завада: як чудово почуватиcя у віці від 50 років

Дбайте про інтелектуальний потенціал

Наше тіло та мозок мають тісний взаємозв’язок. Загалом інтелектуальна активність дозволяє зберегти здоров’я мозку, що своєю чергою підтримує весь в організм в тонусі. Саме тому людям у віці від 50 років варто займатись різними видами мозкової активності. Зокрема мова йде про активне читання, розв’язання кросвордів та головоломок. Також можна вивчати нові мови або ж опанувати нові навички. Такий комплекс дій дозволяє зменшити ризик розвитку деменції та різних нейродегенеративних захворювань.
 

Уникайте стресу

Як всім добре відомо, стрес може негативно впливати на здоров’я людини. Зокрема він погіршує фізичний та психічний стан, а також зменшує інтелектуальний потенціал. Високі стресові навантаження можуть призвести до збільшення ризику розвитку хронічних захворювань. Саме тому варто подбати про зниження рівня стресу, завдяки використанню таких практик як медитація, глибоке дихання та йога. Можна приймати спеціальні вітаміни для зняття стресу. Також рекомендується більше часу проводити на природі або з родиною та друзями, що дозволить мінімізувати рівень впливу стресу.
 

Підтримуйте здорові взаємини

Приємні емоції є запорукою хорошого здоров’я. Саме тому варто підтримувати здорові взаємини з друзями та близькими, оскільки такий крок дозволяє значно зменшити ризик розвитку депресії та інших психічних захворювань. Регулярні зустрічі та спілкування з близькими збільшують рівень щастя та здоров’я загалом. Спеціалісти рекомендують не тільки проводити час з родиною та друзями, але й брати участь у різних соціальних заходах, волонтерстві.

Зрілий вік — чудовий час завести домашнього улюбленця та присвячувати час догляду за ним. Численні дослідження довели, що радість від спілкування з собаками чи котами позитивно впливає на загальний стан організму та рівень щастя.
 

Підсумовуємо

Збереження здоров’я після 50 років хоч і є складним завданням, але цілком можливе. Варто дотримуватись правильного способу життя, проходити регулярні медичні огляди, а також стежити за здоров’ям не лише тіла, але й мозку. Особливу увагу варто приділяти позитивним емоціям, зокрема щоденно витрачати час на прогулянки, спілкування з близькими та друзями. Дотримання таких простих правил дозволить чудово себе почувати та не згадувати зайвий раз про вік.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/lifekhacker

Теги:вітаміни для зняття стресу, вітамінних комплексів 50+

Комментарии
avatar
Читайте также: