В Android з'явилася функція безпарольної авторизації

14.10.2022 321 0.0 0
В Android з'явилася функція безпарольної авторизації
Компанія Google оголосила про запуск функції безпарольної автентифікації для платформи Android та браузера Chrome.

Вона покликана замінити традиційну зв'язку «логін-пароль» для доступу до пристроїв та сайтів, а також позбавити користувачів необхідності запам'ятовувати складні комбінації символів без шкоди для безпеки.

Новий стандарт автентифікації дозволяє створювати захищені ключі доступу на Android-пристроях та безпечно синхронізувати їх за допомогою Google Password Manager. Для цього потрібно лише підтвердити інформацію про обліковий запис — надалі замість введення пароля достатньо буде використовувати відбиток пальця або функцію розблокування по обличчю.

Ключ доступу на смартфоні можна також використовувати для авторизації на сусідньому пристрої. Наприклад, увійти на веб-сайт у Safari на Mac, підтвердивши авторизацію за QR-кодом за допомогою Android-смартфону. Або зробити те ж саме в Chrome, використовуючи пароль, що зберігається на iOS-пристрої. Спочатку скористатися нововведенням зможуть лише користувачі Chrome Canary та бета-версії Google Play для Android, пізніше стандарт буде впроваджено і на інші платформи.

Google стверджує, що всі ключі доступу надійно резервуються та синхронізуються з Google Password Manager, щоб запобігти втраті доступу до сайтів та гаджетів у разі втрати активного пристрою. Вже цього року компанія також випустить API для нативних додатків Android, щоб вони могли використовувати нову технологію.

 
Аватар enr091 Наталия Ришко
Журналист/lifekhacker

Комментарии
avatar
Читайте также: