Дитячі велосипеди: критерії їх вибору, які варті уваги

19.05.2024 664 3.7 0
Дитячі велосипеди: критерії їх вибору, які варті уваги

Велосипед – це не просто спосіб цікаво та активно провести час. З його допомогою дитина вчиться спритності та розвиває витривалість, тренує самостійність. Сам процес катання на велосипеді дуже подобається дітям, тому він – найкращий подарунок для будь-якої дитини. Але дуже важливо правильно вибрати велосипед, щоб він повністю відповідав індивідуальним особливостям та потребам. Великий вибір ви побачите https://antoshka.ua/ua/transport-dlya-detey/velosipedy.html, тут знайдеться варіант для дитини будь-якого віку.

Який велосипед вибрати

Насамперед потрібно звертати увагу на розмір коліс. Залежно від зростання дитини варіюється й оптимальний розмір коліс:

  • 80-100 см – 12 дюймів;
  • 90-110 – 14 дюймів;
  • 100-120 – 16 дюймів;
  • 110-130 – 18 дюймів;
  • 120-140 – 20 дюймів;
  • 130-150 – 22-24 дюйми.

Визначившись із розміром коліс, потрібно вибрати тип транспорту.

Різновиди продукції: яка доступна в продажі

Сьогодні батьки можуть придбати кілька основних типів велосипедів.

Класичні триколісні

Такі моделі відмінно підійдуть дітям від 1 року, які тільки вчаться кататися. 3 основні колеса забезпечують впевнену стійкість, що дозволяє поступово та правильно вчитися управлінню велосипеда.

З ручкою

Цей різновид має довгу ручку, за допомогою якої батько чи мати може допомагати дитині контролювати рівновагу. Також за допомогою ручки можна зручно вести велосипед, коли дитина втомиться кататися.

Біговели

Унікальний різновид велосипедів, адже у них відсутні педалі, а рух здійснюється шляхом відштовхування від землі. Малюкам значно простіше освоювати навичку катання відштовхуючись ногами, поступово навчаючись рівновазі.

З додатковими (знімними) колесами

Це підвид класичних триколісних велосипедів, проте цей тип має лише 2 основних повнорозмірних колеса. Додаткові колеса значно менші й кріпляться на задній рамі з боків. Вони необхідні для допомоги у стабілізації рівноваги. Коли дитина вже навчиться впевнено кататися, додаткові колеса можна зняти, залишивши лише 2 основні.

Дитячі велосипеди: критерії їх вибору, які варті уваги

Як швидко і легко вибрати великий по зростанню дитини

Найпростіший спосіб підібрати велосипед – це спиратися на швидкість зростання дитини. Потрібно поставити його поруч із транспортом і подивитися, яка відстань утворюється між промежиною та рамою. Воно має бути не менше 5-7 см, в ідеалі 10 см. Це дозволить унеможливити травми при різкому гальмуванні та зістрибуванні з сидіння.

При цьому сидіння велосипеда має регулюватися таким чином, щоб стоячки дитині вона була на рівні її куприка.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/lifekhacker

Теги:транспорт, дитячі велосипеди, діти

Комментарии
avatar
Читайте также: