Що це за патологія..." /> Що це за патологія...">

Операція варикоцеле – лікування лапароскопічним методом

30.06.2023 2589 0.0 0
Операція варикоцеле – лікування лапароскопічним методом

Що це за патологія

Операція на варикоцеле – це хірургічне втручання, направлене на видалення варикозно розширених судин яєчка. Це дозволяє відновити нормальне вироблення сперми, яке було порушене через розвиток хвороби. Сучасні технології дозволяють мінімально травмувати репродуктивний орган та зберігати його функціональність.

Захворювання найчастіше виникає через надмірний тиск у судинах. Така проблема спостерігається серед чоловіків, які активно займаються спортом з підняттям важких предметів. Хоча варикоцеле може бути наслідком ведення малорухливого способу життя, що призводить до застою крові.
 

Коли доцільно проводити операцію

При виявленні варикоцеле неможливо усунути хворобу консервативним шляхом. Жодні медикаментозні засоби не дадуть бажаного ефекту, тому призначається операція. У випадку ігнорування захворювання може призвести до чоловічого безпліддя та атрофії яєчка. Тому варто звертатись до лікаря при появі наступних симптомів:
 
  • больові відчуття у паховій ділянці;
  • збільшення розмірів мошонки;
  • дискомфорт під час руху через збільшений розмір яєчка;
  • непривабливий візуально стан яєчок.
При зверненні до лікаря проводиться візуальний огляд, пальпація яєчок, також УЗД, спермограма. Це дозволяє не тільки встановити наявність варикозно розширених судин, але й дослідити, яким чином хвороба вплинула на репродуктивні функції. Після точної постановки діагнозу розробляється індивідуальний план лікування та розпочинається підготовка до операції.
Операція варикоцеле – лікування лапароскопічним методом

Як проходить хірургічне втручання

Хірургічне втручання на варикоцеле проходить під загальним наркозом за наступними процедурними етапами:
  1. заповнення черевної порожнини вуглекислим газом для кращої видимості операційного поля;
  2. введення трьох троакарів (інструментів) через невеликі проколи на череві;
  3. огляд робочої зони та оцінка об’єму пошкоджених судин;
  4. видалення вен, які були ушкоджені варикозним процесом;
  5. виведення троакарів та накладання швів..
Унікальність оперативного втручання полягає у тому, що воно проходить при мінімальній крововтраті та ризиках ускладнень. Після операції пацієнт проводить у стаціонарі лише декілька днів, а загальний реабілітаційний термін складає не більше одного тижня. Потрібно утримуватись від фізичних навантажень.

Інноваційна техніка дозволяє швидко відновити репродуктивну функцію та нормальне вироблення сперми. Це дає змогу чоловікові планувати батьківство в короткі терміни після лікування варикоцеле, уникнути шрамів та рубців на тілі.

Джерело: сайт bilyak.com.ua
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/lifekhacker

Теги:варикоцеле, Операція варикоцеле, лікування лапароскопічним методом

Комментарии
avatar
Читайте также: