Антациди при печії – коли і як..." /> Антациди при печії – коли і як...">

Антациди при печії – коли і які саме треба приймати?

21.10.2020 368 0.0 0
Антациди при печії – коли і які саме треба приймати?

Антациди при печії – коли і які саме треба приймати?

Печія потребує прийому ліків, здатних знизити кислотність в шлунку. Найкраще з цією задачею справляються антациди – препарати, що містять магній, алюміній. До цієї ж категорії відноситься і харчова сода.

Прийом соди – найпростіший спосіб позбавитися від печії, але не самий безпечний. Буває так, що шлунок під дією цієї речовини починає виробляти ще більше кислоти. А якщо використовувати цей метод дуже часто, існує велика вірогідність утворення каміння в нирках.

Антациди при печії – коли і які саме треба приймати?

Тому найкращі ліки від печії – антациди. Вони позбавляють від неприємних відчуттів, не спричиняючи інших проблем для організму. Принцип їхньої дії однаковий, різниця лише в складі та в ціні. При виборі треба мати на увазі, що ліки, які містять алюміній, можуть викликати запор. А ті, до складу яких входить магній – можуть спричинити розлад кишківника. Щоб уникнути цих небажаних побічних ефектів, краще обирати препарати, що містять гідроокис алюмінію і магнію.

Антацидами можна лікувати печію, яка триває недовго. Якщо ж неприємні явища постійно повторюються, потрібно терміново звернутися до лікаря. Також консультації спеціаліста потребує ситуація з різким втрачанням ваги, підвищенням температури, проявом загальної слабкості на фоні печії. Якщо стає важко ковтати їжу, або лікування лише погіршує ситуацію – теж необхідно негайно звертатися до лікаря.

 

Які препарати вибрати?

Кожен організм може по-своєму відреагувати на той чи інший препарат. Тому універсальної поради стосовно вибору ліків не існує. З перечня кращих препаратів https://apteka-ds.com.ua/catalog/preparaty-dlya-travnoyi-systemy/preparaty-vid-pechiyi кожен зможе підібрати для себе необхідний.

Антациди при печії – коли і які саме треба приймати?


В залежності від складу, ліки від печії розподіляють на 3 категорії:

1. Препарати з гідроокисом магнію і алюмінію. Це таблетки, які позбавляють шлунок від підвищеної кислотності, захищають від розладів диспепсичного характеру. Дітям, яким ще не виповнилося 6 років, приймати такі ліки заборонено. Всім іншим рекомендується не перевищувати двох часовий інтервал між прийомами. До цієї категорії відносяться “Гастал”, “Алмагель”, “Маалокс”, “Гастрацид” та інші.

2. Препарати з алюмінія фосфатом – “Фосфалюгель”, “Тисацид”, “Рутацид”, “Гідроталцид”. Це жувальні таблетки, гель або порошок, що запивають великою кількістю води. Їх заборонено вживати дітям і пацієнтам з хворими нирками.

3. Препарати на основі карбонату магнію-кальцію. Наприклад, “Ренні”, “Релцер” та інші. Це жувальні таблетки, що здатні позбавили від печії та метеоризму. Їх не можна використовувати жінкам під час вагітності, малим дітям, їх заборонено поєднувати з антацидами та антибіотиками.

Антациди при печії – коли і які саме треба приймати?

 

Недоліки антацидів

Антациди мають чимало переваг, та й недоліків у них достатньо. Серед них:

  • побічні ефекти (порушення роботи кишківника);

  • вони не лікують хворобу, а лише пригнічують її симптоми;

  • діють не більше 2 годин;

  • здатні порушувати мінеральний обмін;

  • заборонені вагітним та дітям.

    Однак з головною своєю задачею – позбавлення людини від печії – ці препарати справляються на відмінно.

Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/lifekhacker

Теги:кислотність в шлунку, ліки, печія

Комментарии
avatar
Читайте также: