Зимові канікули у Відні – новорічна казка

24.01.2022 4601 0.0 0
Зимові канікули у Відні – новорічна казка

Якщо зимові свята мають столицю, то це, напевно, австрійське місто Відень.

Вже з середини листопада у Відні панує різдвяна атмосфера: на площах вбрані ялинки, у вітринах блищать новорічні кулі та мішура, вулиці блищать, вогниками, а морозне повітря пахне хвоєю, глінтвейном, корицею, смаженими каштанами, імбиром. Якщо ви плануєте відвідати цю країну, потрібно багато чого врахувати. Насамперед це фінансовий бік. Буває таке, що наче все продумали до дрібниць, і на найцікавішому закінчилися гроші. Навіть, якщо виникла така ситуація, і вам не вистачає деякої суми грошей, ви завжди можете оформити кредит під 0 відсотків. Це найшвидший варіант вирішення фінансових проблем.

На кожному розі відкриваються різдвяні базари: довгі ряди дерев'яних кіосків, у яких продаються ароматні пряники, медові свічки, ялинкові іграшки.Головний різдвяний базар розташувався на Ратушній площі. Він відкривається тут кожну зиму вже понад 700 років і схожий на казку, що ожила. З гілок дерев звисають ліхтарики, бурульки, що лунають, дзвіночки.

Серед усієї цієї краси бродять веселі гості, і у кожного в руках кухоль з гарячим глінтвейном, грогом чи пуншем. Напої розливають тут же, у наметах, із величезних чанів. У кожного намету свій рецепт: із яблуками, апельсинами, гранатом. У серці базару – вертеп, де розігрують спектаклі на біблійні теми, а рум'яні дівчата у костюмах ангелів співають духовні пісні. Сувору ратушу в ці дні не впізнати: замість важливих зборів та балів тут проходять веселі майстер-класи для дітей. Малята майструють листівки, печуть печиво, будують пряникові будиночки і вигадують карнавальні костюми.

У південній частині Відня веселощі киплять у парку Пратер. Уздовж Головної алеї розкидані затишні кафе. Гості катаються на колесі огляду та каруселі, яка не припиняє своєї роботи навіть у морози. Змахуєш сніжну подушку з підвішеного на ланцюжках крісла, сідаєш, і все починає крутитися. З сусідніх стільчиків в обличчя летить сніг, вітер свистить у вухах, майорить спідницю і зриває шапку. Фантастичні веселощі.

Зимові канікули у Відні – новорічна казка

До речі, незважаючи на те, що взимку у Венеморозно та може випасти сніг, австрійці одягаються у легкі курточки. І якщо побачите на вулиці хутряну шубу та шапку, будьте певні: це гостя з Росії. Якщо до шуб австрійці звичні, то хутряні шапки їх дуже дивують. Нагулявшись по вулиці і остаточно відморозивши ніс, варто пірнути в кафе і скуштувати знаменитих віденських десертів.

  • А можна завернути у стару винну таверну. Тут не тільки пригощають вином, але ще й приносять ворожильний набір: свічки, мішок із холодною водою, шматочки олова та круглі ложечки.
  • Олово потрібно підхопити ложкою, розтопити на полум'ї свічки, і, поставивши питання, швидко вилити метал у холодну воду. Він застигне і фігурка, що вийшла, символізує відповідь на задане питання.

Увечері місто спалахує безліччю вогнів, вулиці ніби перетворюються на зали розкішного палацу. По них у Віденську оперу поспішають дами в нірці, сиві дядечки в золотих окулярах і піжони в дорогих костюмах. Усередині опери - арки, помпезні сходи, величезні дзеркала, у яких відбиваються діаманти, віяла та келихи шампанського: справжній королівський бал, чудове завершення казкових віденських канікул.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/lifekhacker

Теги:відпочинок, зимові канікули, Відень

Комментарии
avatar
Читайте также: