Вибір міжкімнатних дверей: на що звернути увагу

25.02.2024 588 5.0 0
Вибір міжкімнатних дверей: на що звернути увагу

Заміна міжкімнатних дверей – справа відповідальна, адже завжди хочеться, щоб обрана модель прослужила якнайдовше. І якщо вивчити каталог міжкімнатних дверей від різних виробників, можна просто розгубиться. Пропозицій справді багато.

Критерії вибору міжкімнатних дверей

Міжкімнатні двері можуть відрізнятися за безліччю параметрів, які потрібно вивчити перш ніж щось купувати. Що варто врахувати?

Довговічність

Зрозуміло, кожен хоче, щоб двері прослужили якнайдовше. Найдовшим матеріалом по праву вважається масив дерева. Натуральне дерево є матеріалом, що має цілу низку переваг. Сюди можна зарахувати:

  • привабливий зовнішній вигляд;
  • екологічність;
  • гарні звукоізоляційні властивості;
  • висока міцність;
  • можливість реставрації.

Також варто відзначити той факт, що дерево добре піддається обробці. Тому, у разі замовлення дверей на замовлення дизайнер може реалізувати будь-які побажання клієнта. Як альтернатива масиву можуть бути шпоновані двері. На відміну від повноцінних дерев'яних дверей, шпоновані лише покриваються шаром дерева. Зовні такі двері можуть практично не відрізняються від дерев'яних. Але коштуватиме дешевше. Також до бюджетних варіантів можна віднести двері ПВХ.

Безпека

Зараз величезним попитом користуються двері зі скляними вставками. Можна вибрати моделі, які більш ніж на 50% складаються зі скла. Якщо зовні такі двері можуть виглядати дуже привабливими, то у плані безпеки це не завжди найкращий варіант. Особливо, якщо у будинку чи квартирі є діти. Краще віддати перевагу моделям, у яких скляні вставки не мають великої площі. Ось тут https://holz.ua/ua/dveri/mezhkomnatnye є багато цікавих варіантів, серед яких можна обрати один.

Спосіб відкриття

Важливим моментом є те, в який бік відчинятимуться двері. Існують маятникові двері, які відчиняються в обидві сторони. Але такий варіант коштує дорожче. Тому, вибираючи бік відкриття дверей, варто враховувати дизайн квартири. Також міжкімнатні двері бувають розсувні. Цей варіант буде практичний у невеликих квартирах.

Вибір міжкімнатних дверей: на що звернути увагу

Що ще важливо дізнатись

Також важливо врахувати ще два моменти, у тому числі і дизайн дверей. Він повинен гармонійно поєднуватися із зовнішнім виглядом квартири. Сьогодні покупцям доступні як готові варіанти, так і можливість виготовлення міжкімнатних дверей на замовлення.

Замовляючи міжкімнатні двері, варто обов'язково цікавитись наявністю відповідних сертифікатів на продукцію. Такі сертифікати є підтвердженням того, що при виготовленні дверей використовуються безпечні для здоров'я матеріали.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/lifekhacker

Теги:дизайн, ДВЕРІ

Комментарии
avatar
Читайте также: