Вартість буріння свердловини

25.09.2021 331 0.0 0
Вартість буріння свердловини
Перед тим, як замовити послугу буріння свердловини в Тернополі, варто визначитися з вартістю виконання таких робіт. Ціни можуть буди різними в залежності від багатьох факторів: якості матеріалів, способу буріння, глибини скважини та інших складових.
 

Від чого залежить вартість облаштування свердловини на воду

Для буріння необхідно використовувати якісні сертифіковані труби, які мають відповідне маркування і придатні для облаштування питного водогону. Асортимент цих матеріалів великий, вони мають різні ціни і призначення. До прикладу, для глибокої свердловини потрібно вибирати труби зі стінками більшого діаметру, вартість яких буде більш високою.

Важливою складовою вартості є умови, в яких будуть виконуватися такі роботи. Чим вони складніші, тим більше потрібно заплатити за таку послугу. Обмежені умови завжди впливають на вартість, яка може також зрости у випадку великої відстані до об'єкта, на якому планується бурити свердловину. Об’єми підготовчих операцій також суттєво впливають на підвищення прайсу виконавця.

Вартість буріння свердловини

Додаткові чинники, які впливають на вартість

В першу чергу потрібно викопати яму для розчину глини. Часто потрібно не просто копати землю, а й демонтувати перед цим асфальт чи бетон, якщо свердловина буде розташовуватися в такому місці. Це буде ще одним приводом для підвищення ціни за послуги.

Крім того, в прайс бурових майстрів також входить:
 
  • Використання води (якщо її немає на ділянці, потрібно забезпечити її доставку на місце буріння). Щоб здешевити цей пункт, можна домовитись з сусідами, чи самостійно набрати потрібну кількість води із найближчого озера чи річки. Для буріння свердловини на 50 м вглибину ґрунту знадобиться близько 10 м3 води. В звичайному колодязі часто об’єм рідини обмежений, тому використати його для цих потреб не завжди можливо.
  • Потреба в електроенергії також може вплинути на ціну. Якщо будинок знаходиться на стадії будівництва, і до нього ще не проведена електроенергія, знадобиться використовувати генератор, який працює на бензині.
  • Особливості геології місцевості. В піщаних ґрунтах потрібно буде використовувати мергель, спеціальну глину, щоб зміцнити і захистити від осипання стінки всередині свердловини. Це також буде враховано при складанні кошторису.
  • Якщо буріння виконується на ділянках, що підсипані будівельним сміттям, потрібно встановлювати спеціальні кондуктори, для монтажу яких знадобиться спеціальна глина, мергель, пісок.
Щоб вибрати оптимальний варіант, варто звернутися до буровиків, які можуть порекомендувати оптимальний варіант з прийнятними цінами в залежності від конкретних умов. Такі спеціалісти є на сайті poslugy.ua. Варто звертатися до надійних підрядників, і розумно економити на джерелі, з якого доведеться пити чисту і корисну для здоров’я воду.

озволити. Щоби бути впевненим у виборі, варто порівняти кілька рішень. Розгляньте пропозицію Рівер Сіті на сайті. Якщо ви хочете жити в одній із цих будівель, зв’яжіться з представниками житлового комплексу. Ви дізнаєтеся про рівень комфорту й у майбутньому зможете відчути всі переваги життя у новому місці.
 
Аватар korolyanka Яна Король
Журналист/lifekhacker

Теги:вартість буріння, буріння свердловин, Буріння, водогін

Комментарии
avatar
Читайте также: