Як навчити дитину читати?

04.07.2020 497 0.0 0
Як навчити дитину читати?
У процесі підготовки до школи батькам потрібно виконати безліч дій. І обов'язково під час підготовки потрібно навчити дитину читати, щоб йому було в подальшому значно простіше. Допомогти в цьому може ресурс https://kalamar.ua/jak-navchiti-ditinu-chitati/.

Як правильно зацікавити малюка?

Для того щоб захопити дитину, слід виконувати кілька простих, але при цьому дієвих правил:
  • Дуже важливо викликати у малюка бажання читати, для цього слід проявити терпіння, а також витратити певну кількість часу.
  • Дуже важливо подавати власний приклад. Як правило, малюки копіюють ті дії, які виконують їхні батьки і люди, які їх оточують. І саме тому ті батьки, які постійно дивляться телевізор, а також нічого не роблять, не зможуть навчити дитину читанню.
  • Обов'язково відвідайте https://kalamar.ua/ де є маса корисної інформації.

Основні способи навчання читання

На даний момент можуть бути використані різноманітні способи, за допомогою яких дитину можна навчити читання.

Використання букваря, абетки

Даний спосіб навчання вважається найбільш часто використовуваних, але при цьому досить тривалим. За допомогою азбуки можна візуалізувати певні літери. У процесі навчання дитина буде запам'ятовувати тварина і букву, з якої починається його назва. Можна користуватися і букварем, але в цьому випадку малюкові слід запам'ятовувати букву, тому склад і далі слово.
Як навчити дитину читати?

Унікальна методика Домана

Суть даної методики полягає в застосуванні спеціально підготовлених карток зі словами. Це дозволить малюкові візуально запам'ятати зовнішній вигляд всіх букв. До речі, користуватися таким методом в разі, якщо дитині виповнилося три роки. Це дає можливість більш активно розвивати саме фотографічну пам'ять.

Кубики Зайцева

На таких кубиках написані літери. Такі кубики можуть бути використані для того, щоб складати слова. Для того щоб користуватися такими кубиками, слід постійно говорити з дитиною, питати, яка саме це буква.

Метод Монтессорі

Суть даного методу полягає в тому, що дитина спочатку вчиться писати, а не читати. Це значно спрощує процес вивчення літер, а також читання. Користуючись даними способами, практично кожен батько зможе без проблем навчити дитину читанню. При цьому дуже важливо враховувати, який саме спосіб не був би обраний, слід проявляти терпіння. Тільки в цьому випадку можна буде досягти позитивного ефекту. Крім того, важливо використовувати не одну, а кілька методик.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/lifekhacker

Теги:книги, діти, читання

Комментарии
avatar
Читайте также: