Гормональні контрацептиви: корисні властивості, про які ти не знала

22.01.2020 326 0.0 0
Гормональні контрацептиви: корисні властивості, про які ти не знала
Комбіновані оральні контрацептиви (КОК) - популярний метод запобігання небажаній вагітності серед жінок у всьому світі. КОК по праву вважаються одним з найбільш надійних методів контрацепції. Однак, у зв'язку з низкою необгрунтованих страхів, деякі жінки все-таки не наважуються приймати оральні контрацептиви.

Прийом гормональних контрацептивів позбавляє жінок від психологічного дискомфорту, пов'язаного з необхідністю піклуватися про запобігання небажаної вагітності. Чимало важливо, що іноді гінекологи призначають гормональну контрацепцію при лікуванні безпліддя.

Сучасні гормональні контрацептиви мають ще й ряд неконтрацептивних переваг, про які ми і розповімо в цій статті.

    Боротьба з ПМС

Гормональные контрацептивы

Авторство терміна "передменструальний синдром" належить, звичайно, жінці - англійському лікарю Катаріні Дальтон.

Передменструальний синдром (ПМС) - це комплекс соматичних і психічних порушень, які з'являються за 2-14 днів до менструації і, як правило, повністю зникають після її початку. Можна зустріти й інші назви цього стану: синдром передменструального напруження, циклічний синдром, предменструальная хвороба.

ПМС в тій чи іншій формі спостерігається у 3 з 4 менструирующих жінок у віці від 15 до 49 років.

Зазвичай симптоми ПМС характеризуються періодичністю: вони більш виражені в одні місяці і можуть зникати в інші. Передменструальний синдром може бути пов'язаний з чутливістю організму жінки до коливань рівня гормонів протягом циклу. З метою лікування симптомів ПМС лікарі-гінекологи призначають гормональні протизаплідні таблетки з відповідними показаннями.

Крім того, сучасні КОК мають додаткові переваги для жінок, схильних до гормонозалежної затримки рідини, яка проявляється набряками і збільшенням маси тіла. Вони запобігають затримці рідини в організмі. Лікарі часто використовують контрацептиви з таким показанням в лікувальних цілях.

    Лікування проблемної шкіри

Від чого, як ви думаєте, залежить стан шкіри жінки?

Правильних відповідей багато:
  •     від спадковості,
  •     стану здоров'я,
  •     генетики,
  •     і, звичайно ж, гормонального фону.

Якщо жінка - давно не підліток, але все ще страждає:
  •     від надмірної жирності шкіри,
  •     звичайних вугрів або акне,
  •     підвищеного росту волосся на тілі. т

Причиною цього може бути надлишок чоловічого гормону тестостерону в її організмі. При наявності проблем зі шкірою слід знати, що звертатися варто до таких лікарів, як гінеколог і дерматолог. Призначені лікарем після проходження відповідного обстеження протизаплідні таблетки від прищів приймають чітко за рекомендацією. Самолікування неприпустимо. Оральні контрацептиви призначаються тривало (від 6 місяців) і, як правило, приймаються настільки довго, наскільки жінка не планує вагітність.

    Забезпечення організму фолієвою кислотою (підвищення фолатного статусу)

Самою останньою інновацією виробників комбінованих оральних контрацептивів стало введення фолієвої кислоти як додаткового речовини в препарати останнього покоління. Сучасні оральні контрацептиви додатково мають позитивний вплив на красу і здоров'я шкіри. Завдяки нормалізації гормонального фону жінки, вони борються з акне, а активна форма фолієвої кислоти посилює ефект краси, так як захищає шкіру жінки від фотостаріння (негативного впливу сонячних променів). Беручи сучасні протизаплідні таблетки з фолатом, жінка гарантовано отримує денну норму фолієвої кислоти. Активний фолат засвоюється організмом жінки повністю і без втрат, чого не скажеш про фолієву кислоту, що надходить з їжею. Прийом КОК з фолатом зменшує ризики виникнення вад розвитку плоду навіть у тих, хто планує вагітність без консультації з лікарем відразу після скасування контрацепції.

    Лікування хворобливих і рясних менструацій

Необхідно звернути вашу увагу на те, що нормальними вважаються менструації, які не впливають на працездатність і самопочуття жінки. Сильні болі і важкі менструальні кровотечі - серйозні відхилення від норми, а не "жіноча доля".

Жінкам, які страждають від хворобливих і рясних менструацій, можуть порекомендувати протизаплідні засоби, серед показань до застосування яких є лікування важких менструальних кровотеч. Доведено, що протизаплідні препарати зменшують обсяг менструальної крововтрати і позитивно впливають на якість життя і здоров'я жінки.

    Профілактика онкологічних захворювань

Доведено, що прийом КОК зменшує ризик виникнення раку яєчників, тіла матки і ендометрії. Ризик зменшується пропорційно тривалості прийому оральних контрацептивів. Наукові дослідження підтверджують, що результат позитивного комплексного впливу КОК на організм жінки триває кілька років після закінчення прийому.

ПАМ'ЯТАЙТЕ! Якими б не були привабливими позитивні ефекти прийому оральних контрацептивів, ми наполягаємо: гормональну контрацепцію необхідно підбирати тільки за допомогою лікаря.
Аватар xrgpro
Журналист/lifekhacker

Комментарии
avatar
Читайте также: